Cégismertető

A múlt évszázad közepétől napjainkig


Cégünket 1962-ben id. Török Pál alapította, aki magánvállalkozóként kovácsolással, díszkovácsolással foglalkozott.

Jelenlegi tevékenységünk ifj. Török Pál vállalkozásának megkezdésével indult 1976-ban, majd kötőelem gyártással bővült és Török Sándor csatlakozásával 1980-tól már családi vállalkozássá fejlődött, és beindult a gépkocsimotor és karosszéria javítás.

Az akkori karosszéria és alkatrész hiány szükségessé tette, hogy saját gyártású karosszéria-elemeket építsenek be a gépkocsikba. A karosszériaelemek gyártása 1985-ben kezdődött. Az alkalmazotti létszám akkor 5 fő volt.

A piaci helyzet helyes felmérésével 1993-ban megkezdődtek a kipufugóelemek gyártásfejlesztései. A termelés bővítéséhez szükségessé vált egy nagyobb telephely. 1996-ban sikeres privatizáció során megvásároltuk a Miskolc melletti felsőzsolcai Mezőgép Kft.-t. A termeléshez szükséges területtel együtt megvásároltuk a korábban itt gyártott ipari méretű búvárszivattyúk gyártási jogát is. Ma már a vállalkozás 45 főt foglalkoztat.

2004 év végén fémbútor üzletág beindításával bővítettük tevékenységi körünket. A piaci igények minőségi kielégítése céljából a csőfeldolgozó teljes vertikumát CNC megmunkálógépekre bíztuk. A befejező hegesztési műveleteket pedig hegesztőrobotokkal oldjuk meg. A vevői elégedettséget folyamatosan jó minőséggel, udvarias kiszolgálással igyekszünk megőrizni és erősíteni.


Cégünk eltökélt a technológiánk folyamatos fejlesztése iránt. 2010-ben az Európai Unió és a Magyar Köztársaság Kormánya által az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében AJAN DM-CNC 315 fúró-maró gép gépbeszerzésre nyert pályázatot.

Önerőből AJAN CNC Plazmavágót helyeztünk üzembe, mellyel 50mm lemezvastagságig tudunk lemezmegmunkálást végezni.

2010 augusztusában bevezettük az MSZ EN ISO 9001:2009 minőségirányítási rendszert, majd 2011-ben MSZ EN ISO 14001-2005 környezetirányítási rendszert. Majd 2012-ben bevezettük az MSZ 28001:2008 munkahelyi egészségvédelem és biztonság irányítási rendszert.

2011-ben a beruházások tovább folytatódtak egy sík és cső lézergépet helyeztünk üzembe.

További fejlesztések, gépek vásárlása 2013-ban:
- DS60 HP PLUS hajlítógép
- ALFA1 CNC hidraulikus csőhajlító
- E-TURN csőhajlító jobbra és balra hajlítással teljesen elektronikus (14 tengely) grafikai 3D megjelenésű programozás (VGP-3D)
- Salvagnini B2-170-4000 hidraulikus élhajlító berendezés


Termelési kapacitás bővítés

Az INDUSTAR Ipari Termelő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a folyamatos fejlesztés jegyében újabb jelentős beruházást hajtott végre felsőzsolcai telephelyén. A felerészben európai uniós forrásból, GINOP-1.2.1-15-2015-00735 felhívás keretében támogatott projekt összértéke közel 300 millió forint volt, melynek vissza nem térítendő támogatás-tartalma 146,84 millió forint.

A támogatás segítségével a 2016.10.15 - 2017.03.31 -ig terjedő időszakban az INDUSTAR Kft. a régióban szinte egyedülálló beruházást valósított meg. A termelési kapacitásbővítést célzó projekt keretében beszerzésre került egy korszerű, nagy hatékonyságú három dimenziós lézervágó berendezés, amely új termékpaletta gyártására teszi alkalmassá a vállalatot. A támogatással a cég tovább fokozza versenyképességét a gépjárműiparban, mivel képes lesz a húzott karosszéria elemek, ajtókeretek, ajtók, oldalelemek, sárvédők megmunkálása; vagy a mezőgazdasági gépek húzott dobozszerű alkatrészeinek gyártására is.Letölthető tanúsítványaink és dokumentumaink